Nieuwste kinderfilm, zootopia!

 

De laatste nieuwste kinderfilm waar iedereen het momenteel over heeft is natuurlijk Zootopia. Ik zag hem laatst in de bioscoop met mijn kleine zusje en daarom laat ik je hier graag weten wat ik ervan vond. Om te beginnen moet ik zeggen dat mijn verwachtingen niet al te hoog waren. “Weer de nieuwste kinderfilm” dacht ik nog voordat we gingen. Eenmaal in de bioscoop begon de film zoals het de meeste Disney films betaamt, tamelijk licht en onschuldig. Wat me echter opviel is dat de karakters dit keer meer diepgang hebben. En er worden zowaar ook onderwerpen als racisme en discriminatie behandelt. De hoofdrol is weggelegd voor een schattig konijntje dat politie agente wil worden. Ze vecht zich een weg door tegenslag om uiteindelijk haar droom te verwezenlijken, en dat is uiteindelijk ook de moraal van deze film. Ga je droom achterna! Volwassenen hebben echter grote dromen en misschien denk je wel “Ik heb een lening nodig om mijn droom te starten”, kijk in dat geval even op saldodipje, die helpen je graag op weg.