De magie van Star Wars

Zoals je weet schrijf ik op dit blog over Nederlandse films. Maar als je deze dagen “films” zegt, dan kun je gewoonweg niet om de nieuwe Star Wars film heen. Jaren hebben we erop gewacht en de spanning is in die jaren torenhoog opgelopen. Ik denk dat de verwachtingen voor een nieuwe film zelden zo hoog zijn geweest. En toen bekend werd dat Disney de rechten voor Star Wars had gekocht hielden de fans hun adem in.

De fans kunnen gerust adem halen. De nieuwe Star Wars film is waanzinnig goed. En wat een prestatie is dat eigenlijk? Want met zulke hoge verwachtingen moest het toch bijna wel fout gaan? De nieuwe Star Wars is een perfecte mix. Het geeft de fans van de serie alles wat ze wilden zien. Oude favorieten komen terug, nieuwe interessante karakters worden geïntroduceerd, en het belangrijkste, het blijft een persoonlijk verhaal.

Dat is de magie van Star Wars, het persoonlijke verhaal. De worsteling van de karakters met zaken waar wij ons ook mee kunnen identificeren. Ondanks dat het verhaal zich afspeelt tussen de sterren en de planeten, duizenden lichtjaren bij ons vandaan. Dat is de magie van Star Wars en dat zie je in deze laatste nieuwe editie ijzersterk terug!

starwars, nederland, succes