Nederlandse kinderfilms

Het is tijd om jullie een aantal geweldige Nederlandse kinderfilms aan te raden. Een klassieker die jullie absoluut moeten kijken met jullie kinderen is Minoes. Deze film uit 2001 gaat over een poes die veranderd in een jonge dame en alle grappige gevolgen van dien. Het is gebaseerd op een verhaal van Annie M. G. Schmidt en ongelooflijk geliefd bij jonge kinderen.

Een andere geweldige film, die meer geschikt is voor kinderen van 8 tot 12, is Anubis en het pad der 7 zonden, uit 2008. Deze film gaat over een groep middelbare scholieren die door een mysterieus bos heen moeten komen en zich niet moeten laten verleiden door de 7 zonden. Het is een spannende en avontuurlijke film die kinderen tot het eind in zijn greep houdt.

Mijn favoriete kinderfilm is Pietje Bell, 2002. Deze film gaat over een knul die het liefst grappen uithaalt met iedereen. Wanneer hij achter criminele activiteiten van een bekende komt, gelooft de overheid hem niet en gaat hij er zelf alles aan doen de crimineel te pakken te krijgen. Pietje Bell is een ware deugniet met zijn katapult. Het is een geweldige film voor kwajongens en meisjes die een grappige film wel kunnen waarderen. Verdiep je in deze Nederlandse kinderfilms en ik verzeker je dat je zult genieten.